FAQs

Jeg har nettopp lagt inn en bestilling, når vil den bli sendt?


Vi prøver vårt beste for å sende varer så snart vi kan. Vennligst tillat 1-3 dagers produksjonstid for bestillingen å sende, gjennomsnittlig leveringstid er 7 dager.
Sporingsnummeret oppdateres 1 dag etter at bestillingen din er sendt.

Kan jeg endre leveringsadressen?


Vi kan endre leveringsadressen så lenge bestillingen din ikke er sendt. For å be om endring, vennligst kontakt oss på kundeservice@fenttiiny.com.
Kan jeg kansellere bestillingen min?
Vi tilbyr 100 % pengene tilbake-garanti hvis du mottar feil eller defekt produkt. Vi gir deg 30 dager på å sende den tilbake til oss for full refusjon. Skriv inn alle navn og ordrenummer på de returnerte pakkene.

Hva skjer hvis jeg ikke mottar en ordrebekreftelse på e-post?


Du bør motta en kopi av din online ordrebekreftelse via e-post innen en time etter at du har lagt inn bestillingen. Du vil også motta en e-post med bestillingsdetaljer innen 24 timer etter at du har lagt inn bestillingen. Men hvis du ikke mottar denne meldingen, vennligst gi oss beskjed via e-post på kundeservice@fenttiiny.com.


Kan jeg bruke mer enn én kupong på bestillingen min?


Vi aksepterer kun én kupongkode per bestilling. Se den spesifikke kampanjens ansvarsfraskrivelse for den fullstendige listen over ekskluderinger og vilkår for det tilbudet. men med mindre annet er oppgitt, kan tilbud ikke kombineres.
Jeg har oppgitt feil adresse. Hva gjør jeg nå?
Hvis du har stavet feil eller automatisk fylt ut en feil adresse, kan du bare svare på e-posten med ordrebekreftelsen og bekrefte. Når du har dobbeltsjekket om den angitte adressen er feil, vennligst gi oss beskjed på e-post på kundeservice@fenttiiny.com.

. Hvis den oppgitte adressen er feil, kan vi endre adressen til den riktige innen 24 timer.

Hva er bedriftsadressen din:


Fenttiny av FENTTINY LTD
71-75 Shelton Street, Greater London, London WC2H 9JQ Storbritannia


Hvor lang tid tar frakten?


Vi tilbyr gratis frakt over hele verden innen 15 virkedager (mandag til fredag).


Jeg har et spørsmål som ikke ble besvart, kan du hjelpe meg?


Absolutt! Send oss ​​en e-post til kundeservice@fenttiiny.com. Vi mottar et stort antall e-poster. Hvis du vil ha et raskt svar, vennligst legg ved ordrenummeret ditt og ta opp problemet tydelig, takk.Uw creditcardgegevens worden tijdens de overdracht gecodeerd met behulp van SSL-technologie (Secure Socket Layer), die op grote schaal op het internet wordt gebruikt voor het verwerken van betalingen. Uw creditcardinformatie wordt alleen gebruikt om de gevraagde transactie te voltooien en wordt daarna niet opgeslagen.